22 Nisan 2013 Pazartesi

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Denizli Şubesi


Türk Kadınlar Konseyi Derneği Denizli Şubesi yönetim kurulu ve üyeleri Kızılcabölük’e gezi düzenledi. Şube Başkanı Ayşe Zehra Aykol ve beraberindeki heyet Denizli’nin Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu’yu makamında ziyaret etti.
Ekspres Haber: "Konuksever belde Kızılcabölük"; Türk kadınlar Konseyi’ni ağırladıGönderen: mehmethan Tarih: 20.04.2013 Saat: 22:50 

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Denizli Şubesi yönetim kurulu ve üyeleri Kızılcabölük’e gezi düzenledi.
Şube Başkanı Ayşe Zehra Aykol ve beraberindeki heyet Denizli’nin Kızılcabölük beldesi belediye başkanı Abdülkadir Uslu’yu makamında ziyaret etti.

Kızılcabölük belediye başkanı Abdülkadir Uslu, Konuksever Belde logosunu hakkıyla taşıdıklarını belirtti. Uslu: “Kızılcabölük doğanın, tarihin, kültür ve sanatın tekstil ile buluştuğu bir noktada yer alıyor. Kültürel yapısı bozulmamış ve turistik değerlere sahip bir belde. Kültür turizmi ve eko turizm için öne çıkmaya hazır bir belde oluşturduk. Hanönü camisi ve Herakleia Hieronunun restorasyon çalışmaları da devam ediyor. Bunun yanında inşaatı devam eden Özay Gönlüm Tesisleri ile bu çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Kızılcabölük’e kazandırdığımız vizyonu sayın valimizin ve kültür turizm müdürlüğümüzün destekleriyle bir Turizm cazibe noktasına dönüştürmeyi arzuluyoruz.” Dedi.
Denizli Şubesi Başkanı Ayşe Zehra Aykol, 15 ilde temsilciliği bulunan Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin 1959 yılında Ankara’da kurulduğunu söyledi ve çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.
Belediye başkanı Uslu’nun eşi Hatice Uslu’nun eşlik ettiği dernek üyeleri Kızılcabölük Belediyesi Hanife ve Ahmet Paralı Yöresel El Sanatları ve Tekstil müzesini, Kızılcabölük Belediyesi Müftüler Müzesini, Kızılcabölük Belediyesi Çarpına Müzesini, Killi Pınarı, Aşk Yolu ve Herakleia Hieronunu gezdi.
El dokuma atölyelerini de gezen dernek üyeleri dokuma tezgâhlarını ve el dokuma ürünlerini incelediler.
Başkan Ayşe Zehra Aykol Kızılcabölük’e daha önce de gelmiş olmasına rağmen bu geziden çok etkilendiğini, Kızılcabölük’te huzuru bulmuş ve rahatlamış bir ruh yapısına büründüklerini belirtti.
Aykol: “Kızılcabölük’te tarihi ve doğal yapının kültürel ve sanatsal değerlerle kenetlendiğini hissediyorsunuz. Kızılcabölük belediye başkanının ve halkın sıcak tavrıyla karşılaştık. İlgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.
Nostaljik dokuma ürünlerinden bol bol satın alan gurup, akşam saatlerinde Kızılcabölük’ten ayrıldı.









 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder